top of page

Jag ville skriva en scen om vad som utspelas vid dödens tröskel

Politiska ledare och deras dubbelgångare är ett fenomen som fascinerat mig sedan löpsedlarna från Saddam Hussein och Usama bin Ladins ”glansdagar”.

 

För ett par år sedan var jag med om en allvarlig trafikolycka, följt av fem dagars koma och flera månaders konvalescens. Jag skulle kunna tillskriva mig erfarenheten av att vara ”mellan liv och död”, fysisk och till viss mån själslig. Jag misstänker att detta, parat med min ovan nämnda fascination, undermedvetet styrde mig till att skriva en scen som utspelas när man befinner sig vid dödens tröskel. Osäkerheten och förhoppningarna som uppstår när man ingår i en pakt med ”djävulen”.

 

I denna scen är Dubbelgångaren villig att riskera allt för en uppgradering av sitt liv. Ava å andra sidan måste begrava sin identitet i gengäld för en andra chans på livet. Är ett liv i rampljuset, fullt av materiella tillgångar, verkligen rikare? Vad är syftet med att fortsätta leva om man i själva verket är död i allmänhetens ögon? Med falsk ödmjukhet möts bägge parterna, ”chef och anställd”, i ett balanserat maktspel. En arbetsintervju med livet som insats.

Läs manus i pdf-format >>

micke-doden-profil.jpg

Michael Rendell

Michael är en skrivande regissör med en kandidat i filmregi från Arts University Bournemouth. Han är en erfaren improvisationskomiker, skolad vid UCB (Los Angeles) och Presens (Stockholm), där han även håller kurser och ingår i ensemblen. I sitt skrivande tacklar Michael oftast existentiella ämnen med varmhjärtad, och stundtals brutal, humor.

hello@michaelrendell.com

michaelrendell.com

bottom of page