top of page

Storytelling Days


Med fokus på Kreativa Processer & Feedback inom Manus för Film & Dramaserier
Plats: Skeppet/ Sjömanskyrkan Göteborg Amerikagatan 2. 

 

31.1 - 1.2. 2022

storytelling_Logga.jpg
  • Instagram
Johanna Koljonen
Christopher Haug
Soni Jörgensen
Josefine Tengblad
Peter Zell
Petra Revenue
Susanna Martelin
Sara Broos
Nikolas Kovolos
oskar ss.jpg
Oskar Söderlund

Storytelling days är ett återkommande event som sätter berättande och kreativa processer i fokus. 

Genom föreläsningar, workshops och rum för möten och samtal riktar vi oss  till kreatörer, distributörer, finansiärer, studerande och professionellt verksamma inom film, TV och rörlig bild.

Vi vill också skapa möjligheter till nya möten och samarbeten och erbjuda en fysisk mötesplats. 

 

Årets fokus är Feedback – Om konsten att lyssna, kommunicera och att samarbeta över yrkesroller och konstformer i den kreativa processen. 

Vårt nutida branschlandskap med framväxten av nya, stora streamingaktörer har gjort att utvecklingen av berättelser exploderat. Konsten att både ge och ta emot feedback har blivit ett allt viktigare verktyg i utvecklingsprocesserna av filmer och tv-serier, och vi undersöker ämnet ur flera olika grepp och perspektiv.

I ett alltmer spännande audiovisuellt medielandskap ställer vi oss frågan: vem äger berättelsen – och varför?

Tid 

2022 års upplaga av Storytelling Days äger rum mellan 31 januari och 1 februari 2022 i samband med Göteborg Film Festival.

 

Plats 

Skeppet/ Sjömanskyrkan/ Amerikagatan 2 

Eventet är gratis och öppet för alla som är verksamma yrkesutövare inom rörlig bild. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs.

Initiativtagare och arrangörer av Göteborg Storytelling Days är

Alma Manusutbildning, Kulturakademin,Lindholmen Film & TV och Yrgo

med stöd från Göteborgs Stad Filmkontoret,  Region Värmland samt 

Centrum för Dramatik Syd. 

Meny skeppeet.jpg

PROGRAM 

1. Måndag 31.1

17.00 - 19.00  Om processer
Alma Manusutbildning och Region Värmland bjuder in till 
samtal med Petra Revenue & Sara Broos
om skaparprocesser,

hur världsbild, plats och perspektiv påverkar berättandet.  
Om narcissism och konsten att lyssna, mm.


19.00 - 22.00 Mingel & Överraskningar
Se förinspelade minintervjuer om feedback som Almas Manusstudenter gjort med bland andra Linda Seger, Nathalie Alvarez Mesén samt manusförfattare bakom Successsion och Encanto. Möt Oskar Söderlund som pratar om erfarenheter av feedback. Mingla och möt studerande på Alma + hemlig gäst.  

2. Tisdag 2.1

09.30 -11.30 Feedbacksession live 
Feedback är en viktig del av YRGOs manusförfattarutbildning. Här visar de hur en feedbacksession på utbildningen kan gå till. Studerande från klassen MF21, som går utbildningens första år, läser upp sina verk, andra versionen av deras kortfilmsmanus. De får sedan feedback från läraren Susanna Martelin och manusförfattaren och regissören Nicolas Kolovos, som är en återkommande gästföreläsare på utbildningen.  

 

3. Tisdag 2.1

13.00 -16.30 
Feedback i manusprocessen med Johanna Koljonen

Ett seminarium om hur bättre feedback skulle kunna förbättra både arbetet och verken
 

Manusprocesser involverar alltid feedback, vilket kan kännas som en paralyserande mardröm – eller som en eufori av kollektiv kreativitet. Källorna för feedback är dessutom många – medförfattare, producenter, regissörer, samarbetspartners, beställare, finansiärer – och kan ske genom hela den kreativa processen. Men trots att feedback är centralt i arbetet är formerna för den sällan strukturerad, och förmågan att ge och ta feedback beskrivs sällan i termer av professionell kompetens. Men det ska vi göra här!

Möt Soni Jörgensen (manusförfattare), Peter Zell (SVT), Josefine Tengblad (Producer & Co-Founder / Nordic Drama Queens AB) och Christopher Haug (HBO), med tunga erfarenheter som författare, dramaturger och beställare, i ett samtal med Johanna Koljonen om hur bättre feedback skulle kunna förbättra både arbetet och verken. Gästerna berättar om sina erfarenheter av att ge och ta feedback i olika typer av manusprocesser i olika produktionsmiljöer, och samtalar om utmaningar och förändringar.

12.00 - 12.45 Registrering 
Obs separat anmälan till detta event direkt till Kulturakademin









 

4. Tisdag 2.1

17.00 -- 18.30  Panel med beställarsidan.

Lindholmen Film & TV presenterar. 
Högt tryck på produktioner nu. Vad är det för historier som väljs ut? Hur jobbar beställarsidan med utbildning av feedback? Vilka metoder använder olika beställare? 

 

MEDVERKANDE:
 

  • Johan Hedman, Head of Drama, Warner Bros 

  • Christian Vikander, HBO

  • Karin Strandberg Blom, Viaplay Studios - på länk

  • Jon Petersson, Nent Group

  • Anna Croneman, SVT


5. Tisdag 2.1
19.00 -- 20.00 Centrum För Dramatik Syd presenterar 
Skriva för dataspel - Ett samtal om manusutveckling i spelvärlden ur manusförfattarens perspektiv. Avslutas med Q&A. Medverkande: Soni Jörgensen, manusförfattare och dramaturg som bl.a. skrivit för det framgångsrika spelet It Takes Two från Josef Fares’ Hazelight Studios (belönad med “gaming Oscar” på The Game Awards för Game of the Year 2021) och Niclas Ekström, manusförfattare bakom bl.a. Maskineriet (Viaplay) samt ljuddramat Bulltoftakapningen (SR).

6. Tisdag 2.1
20.00 -- 22.00 
Speed- dating med Yrgo
YRGOs studerande bjuder in till speed-dating! Våra blivande manusförfattare vill gärna träffa och lära känna andra ur branschen.
I sann speed-datinganda umgås vi på tid, då vi i par presenterar oss för varandra, innan det är dags att byta partner. Efter speed-datingen finns möjlighet till längre samtal om man vill. 

ALMA_MANUS2021_vertikal_bl_V2.jpg
unnamed.jpg
1.jpg
download.png
Filmcentrum Syd  svart logotyp.png
huvudlogotyp-regionvarmland-svart-300.png
GBG STAD.jpg
Pitch _ Alma_2022_Ny .jpg
bottom of page