top of page

Jag vill utforska pendeln mellan ljus
och mörker, det ska kännas i magen

Att hitta berättelser om liv i berättelser om död är något jag alltid varit intresserad av. I min scen om döden utforskar jag erfarenheten jag har av att sitta vid olika dödsbäddar. Det är något så omvälvande att se en människa dö att vi sällan reagerar som vi skulle önska. Syskonen i scenen hanterar döden på olika sätt. Systern slår känslorna ifrån sig och betraktar den fascinerat. Hon vill fotografera, likbilder på död hud. Brodern vill sörja, en farfar som han aldrig känt. I dödsrummet krockar deras reaktioner och precis som i verkligheten är sorgeprocessen är sällan så vacker som vi önskar.

 

Jag försöker närma mig en rå och oväntad dialog när jag skriver. Hoppas att scenen ska komma som en örfil. Jag tycker själv om att som publik få den där grumliga känslan av att inte veta om jag ska skratta eller gråta. Jag vill utforska pendeln mellan ljus och mörker och önskar att mina texter ska kännas i magen.

Läs manus i pdf-format >>

hanna-doden-profil.jpg

Hannah Arnesen

Hannah dras till texter som får en att både skratta och gråta. Till en tonalitet som leker med kontrasten mellan det vackra och det fula. Efter att ha gett ut fyra böcker som mottagits väl av läsare och recensenter, utforskar hon nu manusformatet i tv-serien Ormgropen som hon skriver tillsammans med Angelika Abramovitch.

arnesenhannah@gmail.com

bottom of page